Новини

„ГОРУБСО КЪРДЖАЛИ“ със зелен Оскар

July 2, 2014 - 12:09 pm

gorubso_prizКърджалийската фирма „Горубсо Кърджали” АД бе отличена като компания с отговорно отношение към околната среда в класацията на бизнессписанието „b2b Magazine”. Металургичното предприятие заема трето място в категорията „Индустрия и производствен сектор”. Награждаването бе кулминация на провелия се за четвърта поредна година национален конкурс „Най-зелените компании в България”.

Експертно жури отсъди фирмите, които имат най-голям принос за внедряването на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва. Беше посочено, че това са компании, които търсят възможности да направят нещо повече за опазването на планетата.

Победителите в различните категории получиха своите „Зелени Оскари”, сертификати и обществено признание. Сред останалите призьори са Българо-Американска кредитна банка, „Кауфланд”, „Идеал Стандарт- Видима”АД, НАП и др.

Министър на околната среда и водите Станислав Анастасов приветства инициативата на „b2b Magazinе”. Той заяви, че екобизнесът ще става все по-важен занапред. „Зеленият бизнес не е само отговорност, но и възможност, дава достъп на компаниите до нови и бързоразвиващи се пазари, а екологичните характеристики ще имат все по-голяма тежест при избора на продуктите“, коментира Анастасов.

“Арда нюз”